Pardubický kraj: Do krajských silnic šlo letos více než 600 milionů

22.12.2017 16:43

Krajští radní na svém pondělním jednání projednávali záležitosti spojené s investiční činností Správy a údržby silnic Pardubického kraje v roce 2017. Mezi nejvýznamnější patří optimalizace průjezdních profilů pod železnicí v České Třebová za 118 milionů korun.

Pardubický kraj: Do krajských silnic šlo letos více než 600 milionů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Rok 2017 byl ve znamení investic ve všech oblastech, silnice nevyjímaje. Velká většina stavebních prací na silniční síti byla realizována prostřednictvím příspěvkové organizace Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Tou nejvýznamnější byla optimalizace průjezdních profilů pod železniční tratí v České Třebové, která byla dokončena na podzim tohoto roku. Více než 80 milionů korun jsme investovali do rekonstrukce mostů a 23,5 milionu korun na opěrnou zeď na silnici II/359 v Osíku,“ uvedl hejtman Martin Netolický některé z významných stavebních investic organizace.

„Z krajského rozpočtu putovalo na realizaci akcí na silniční síti 289 milionů korun. Téměř 294 milionů korun jsme získali ze Státního fondu dopravní infrastruktury jako podíl na příspěvku, který byl podle délky silniční sítě rozdělen mezi všechny kraje,“ doplnil Netolický.

Investiční činnost SÚS PK si pochvaluje také náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. „Ukazuje se, že naši silničáři jsou schopni investovat každoročně velký objem peněz i nad rámec své běžné nebo dodavatelské činnosti. I díky tomu se nám daří dohánět deficit na našich silnicích, který dosahuje řádově 15 miliard korun. V letošním roce jsme také investovali necelých 50 milionů korun do nové techniky,“ uvedl náměstek Michal Kortyš s tím, že v příštím roce by měly investice do dopravních staveb a techniky pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…