Pardubický kraj: Jednání s železničními dopravci pokračují, kraj chce mít jasno co nejdříve

16.06.2018 15:04

Výběr dopravce, který bude příštích deset let zajišťovat regionální železniční dopravu v Pardubickém kraji, pokračují. Zástupci Pardubického kraje v čele s hejtmanem Martinem Netolickým a náměstkem hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michalem Kortyšem se znovu setkali s představiteli Českých drah, aby si ujasnili další náležitosti možné spolupráce.

Pardubický kraj: Jednání s železničními dopravci pokračují, kraj chce mít jasno co nejdříve
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Děláme vše proto, abychom co nejdříve oslovili konkrétního dopravce, a budeme s ním jednat o finálním znění smlouvy. Požadujeme pro cestující co největší komfort, který spočívá v nových, případně modernizovaných vozech. Jednání trvají delší dobu, protože se jedná o zakázku na 10 let, která se bude pohybovat v celkové předpokládané hodnotě 3,5 miliardy korun. Chováme jako řádný hospodář, a proto nám jde o maximální efektivitu peněz, které vydáme z krajského rozpočtu, tedy z veřejných prostředků,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Jednání s Českými drahami byl přítomen také náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. „Chceme zkvalitnit služby pro občany v rámci dopravní obslužnosti a nastavit různé podmínky včetně sankčního mechanismu. Postup, který nyní probíhá, je na základě nezávazných konzultací, jejichž výsledkem bude výběr dopravce, který bude na našem území působit. Jednotlivé konzultace nám dávají poměrně dobré možnosti, jak si zajistit dobrou pozici před samotným uzavřením smlouvy,“ uvedl krajský radní pro oblast dopravy Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…