Pardubický kraj: Krajské dotace na příští rok jsou připraveny

23.10.2019 7:34

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila vyhlášení dotačních programů pro rok 2020. Možnost podávat žádosti o krajské dotace je v rámci většiny programů stanovena od 2. do 31. ledna. Přehled všech dotací bude již od středy k dispozici na internetových stránkách kraje v sekci Dotace.

Pardubický kraj: Krajské dotace na příští rok jsou připraveny
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Schéma krajských dotačních titulů je dlouhodobě stabilní, avšak k drobným změnám dochází. V rámci jednání se starosty či zástupci různých spolků se setkáváme s pozitivní zpětnou vazbou na způsob vyplňování a administrace našich dotací. Ty jsou nastaveny tak, aby co nejméně zatěžovaly žadatele a byly pro něj co nejsrozumitelnější,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který v rámci dotačních titulů na rok 2020 zdůraznil krajské dotace pro obce a vlastníky lesů. „V rámci jednání kůrovcového štábu jsme avizovali vyhlášení dotačního titulu pro obce a vlastníky lesů v rámci odstraňování kůrovcového dřeva. Návrh dotačního titulu byl zpracováván v těsné spolupráci se zástupci dobrovolných i profesionálních hasičů, ale také vlastníků lesů. Tento dotační titul bude vyhlášen později po doladění všech potřebných detailů,“ sdělil hejtman Netolický.

Změnu po uživatelské stránce doznalo prostředí krajských internetových stránek. „V rámci nových webových stránek se nám podařilo sjednotit odkazy na jednotlivé krajské dotace. Ty jsou nyní přehledně k dosažení v záložce Dotace na domovské stránce. Pevně věřím, že tato struktura bude pro žadatele přívětivá,“ řekla krajská radní Hana Štěpánová, která připomněla také změnu v rámci dotačního titulu pro obce na pořízení strategických dokumentů. „Tento titul nově rozšiřujeme také o možnost pořízení pasportů obecního majetku. Zde máme připraveno celkem 800 tisíc s tím, že 400 tisíc korun jde na strategické dokumenty a 400 tisíc na pasporty,“ doplnila Štěpánová.

Mezi další změny v rámci dotačních titulů na příští rok patří navýšení limitů pro žadatele v rámci dotací na podporu sportu a volnočasových aktivit ze 40 na 50 tisíc korun, ale také v rámci podpory budování infrastruktury cestovního ruchu, kde bude nově možné získat místo 200 až 300 tisíc korun. V rámci krajského Programu obnovy venkova je možné žádat o dotace na obecní prodejny v průběhu ledna, o dotace z dalších programů bude možné žádat už v průběhu prosince. Nadále bude i v příštím roce vyhlášena dotace na takzvané oplocenky, kde kraj v letošním roce rozdělil částku 3,1 milionu korun v rámci 104 došlých žádostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…