Pardubický kraj: Modernizovanou silnici ke Králickému Sněžníku ocení nejen lyžaři

04.11.2014 15:40

Králicko svým návštěvníkům nabízí malebné hory s turistickými cestami, atraktivními sjezdovkami i upravenými běžeckými trasami. Nyní se nejen lyžaři do oblíbeného střediska na Dolní Moravě dostanou mnohem snáze.

Pardubický kraj: Modernizovanou silnici ke Králickému Sněžníku ocení nejen lyžaři
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Silnice

Pardubický kraj dokončil modernizaci silnice II/312 z Králík ke křižovatce na Červený Potok, tedy hojně využívanou přístupovou cestu do turisticky vyhledávané oblasti Králického Sněžníku. Celkové náklady obnovy této komunikace dosáhly 44,7 milionů korun.

Stavba byla zahájena v březnu 2013. Díky ní se zvýší plynulost dopravy a tím sníží i hlučnost a prašnost. „Více než dva kilometry dlouhý úsek silnice od křižovatky se silnicí I/43 po odbočku na Horní Lipku byl ve zcela havarijním stavu. Modernizovaná silnice zlepší přístupnost oblasti Králického Sněžníku i cest do sousedního Polska. Věřím, že zlepšená infrastruktura se odrazí také v podnikání a cestovní ruch,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Pardubický kraj získal na stavbu dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Vozovka svou šířkou nevyhovovala kategorii II. třídy, místy se propadala, nedostatečné odvodnění ničilo její povrch i pozemky v okolí. „Museli jsme proto nechat modernizovat konstrukční a krytové vrstvy vozovky, zlepšit odvodňovací systém, tedy propustky a příkopy, a také kompletně vyměnit mostovku stávajícího mostu v Králíkách,“ popsal podrobně projekt náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek. V rámci stavby byly vybudovány bezpečnostní ostrůvky pro chodce včetně osvětlení přechodů a přeložky sloupů nízkého napětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…