Pardubický kraj: Pracovní místa na dráze musí být zachována

13.10.2018 7:34

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a náměstek pro oblast dopravy Michal Kortyš jednali s novým generálním ředitelem Českých drah Miroslavem Kupcem a dalšími představiteli společnosti. Ti zástupce kraje seznámili s dalšími záměry národního dopravce, a to jak obecně, tak především se zaměřením na region. Kraj v současné době jedná o smlouvě na zajištění železniční dopravní obslužnosti na příštích deset let.

Pardubický kraj: Pracovní místa na dráze musí být zachována
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Vzhledem k tomu, že došlo k poměrně velkým změnám ve struktuře národního dopravce po nástupu nové vlády, tak mne zajímalo, jak bude tato organizace fungovat dál, a zda nebyl její chod paralyzován, a to i vzhledem k probíhajícím jednáním o novou desetiletou smlouvu na zajištění dopravní obslužnosti v regionu. Byl jsem ujištěn, že k žádným funkčním změnám nedošlo a ani nedojde,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se zajímal také o záležitosti prodeje nepotřebného majetku a pozemků ve vlastnictví Českých drah.

„České dráhy patří mezi výrazného zaměstnavatele, a proto chceme mít jistotu, že například opravárenská činnost bude v regionu udržena a nedojde k jejímu vyvádění do jiných měst mimo kraj. O jednom ze záměrů jsme již v minulosti hovořili například v České Třebové a jsem rád, že se nám po řadě jednání povedlo pracovní místa zachovat,“ doplnil hejtman Netolický.

Na setkání byla také řešena témata spojená s uzavřením nové smlouvy s dopravci. „V současné době vedeme jednání, a proto jsme chtěli, aby i nový generální ředitel měl konkrétní informace o jejich postupu. Jedná se také o modernizaci vlakových souprav nebo návaznost spojů v situaci, kdy jezdí více dopravců. Našim cílem je, aby cestující měl při cestování na železnici co největší komfort,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. Zástupci Českých drah ujistili představitele regionu, že chtějí s krajem jednat a považují krajské samosprávy za strategického partnera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…