Pardubický kraj: Provoz centrálního příjmu by dopravu v ulici Kovářů neměl téměř zatížit

30.06.2018 7:34

Veřejné projednání záležitostí spojených s výstavbou centrálního urgentního příjmu v Ústí nad Orlicí bylo předmětem setkání zástupců Pardubického kraje, Nemocnice Pardubického kraje, Města Ústí nad Orlicí a občanů města žijících v blízkosti Orlickoústecké nemocnice.

Pardubický kraj: Provoz centrálního příjmu by dopravu v ulici Kovářů neměl téměř zatížit
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Občané se seznámili s návrhem úpravy dopravy v okolí nemocnice. Cílem navrhovaných opatření je nezatížit přilehlé ulice automobilovou dopravou.

„Výhrady obyvatel v jedné z ulic nedaleko nemocnice samozřejmě vnímáme velmi vážně. Občané se bojí nárůstu dopravy po vybudování centrálního příjmu, což je obava pochopitelná, nicméně ujistili jsme je, máme připravené řešení, které nezatíží přilehlé ulice a navíc zajistí dostatečnou obslužnost nové budovy. Musíme vnímat, že se jedná o jednu z největších investic v krajském zdravotnictví. Současné pavilonové uspořádání rozhodně není ideální, a proto je centrální příjem řešením, které pomůže posunout kvalitu poskytované péče v nemocnici, která slouží pro spádovou oblast přibližně 130 tisíc lidí. Vzhledem k tomu, že nám záleží na úspěchu této investice, chceme s lidmi debatovat a seznámit je s detaily,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Podle architektonického návrhu připravujeme příjezd osobních vozidel k centrálnímu příjmu skrze hlavní bránu s tím, že ulicí Bratří Kovářů by projížděly pouze vozy integrovaného záchranného systému. Tím se eliminuje pohyb vozidel touto ulicí, což obyvatelům zajistí klid. Jde nám především o dobré vztahy s vlastníky v okolí nemocnice,“ dodal hejtman Martin Netolický s tím, že občané mohou své připomínky uplatnit v rámci probíhajícího územního a stavebního řízení, které budou v souladu se zákonem vypořádány.

Pro občany ulice se oproti současnému stavu téměř nic nezmění, což potvrzuje také krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. „Snažíme se hledat nejschůdnější variantu. Režim silnice zůstane oproti současnému stavu prakticky nezměněný.  Jediným rozdílem je pohyb přibližně čtyř vozidel zásobování a cca 20 sanitních vozů za den. Navíc přepravní sanitky budou touto ulicí pouze přijíždět a odjíždět následně hlavní bránou. Lidé se tak nemusí bát o klid svých domovů,“ uvedl radní Ladislav Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…