Pardubický kraj: Téměř 12 milionů pro obce na nové hasičské automobily či požární zbrojnice

17.04.2018 19:37

Krajští zastupitelé na svém úterním zasedání schválili poskytnutí finančních prostředků v rámci dotačního titulu na pořízení nových dopravních automobilů a rekonstrukci či stavbu požárních zbrojnic.

Pardubický kraj: Téměř 12 milionů pro obce na nové hasičské automobily či požární zbrojnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Kraj vyčlenil 11,7 milionů korun jako svůj příspěvek k dotaci Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky na rekonstrukci a výstavbu požárních zbrojnic.

V letošním roce vyčleňujeme v rámci podílu k dotačnímu programu na pořízení dopravních automobilů a rekonstrukci či výstavbu hasičských zbrojnic, který vyhlašuje Ministerstvo vnitra – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, nejvyšší částku od zavedení tohoto titulu, ke kterému se připojujeme již třetím rokem. Podíl kraje je v případě této dotace cca 1/3 z celkové výše dotace, kterou poskytne generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. V letošním roce podpoříme rekordní počet 31 obcí, přičemž každá získá z krajského rozpočtu 300 tisíc korun na pořízení dopravních automobilů. V případě rekonstrukcí požárních zbrojnic budou podpořeny tři projekty v celkovém objemu 650 tisíc korun. Celkově tak bude státní dotační titul z krajského rozpočtu podpořen částkou přibližně 11,7 milionu korun,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že celková souhrnná podpora kraje je v letošním roce nejvyšší v historii, když dosahuje přibližně 25 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…