Pardubický kraj: Téměř 12 milionů pro obce na nové hasičské automobily či požární zbrojnice

17.04.2018 19:37

Krajští zastupitelé na svém úterním zasedání schválili poskytnutí finančních prostředků v rámci dotačního titulu na pořízení nových dopravních automobilů a rekonstrukci či stavbu požárních zbrojnic.

Pardubický kraj: Téměř 12 milionů pro obce na nové hasičské automobily či požární zbrojnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Kraj vyčlenil 11,7 milionů korun jako svůj příspěvek k dotaci Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky na rekonstrukci a výstavbu požárních zbrojnic.

V letošním roce vyčleňujeme v rámci podílu k dotačnímu programu na pořízení dopravních automobilů a rekonstrukci či výstavbu hasičských zbrojnic, který vyhlašuje Ministerstvo vnitra – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, nejvyšší částku od zavedení tohoto titulu, ke kterému se připojujeme již třetím rokem. Podíl kraje je v případě této dotace cca 1/3 z celkové výše dotace, kterou poskytne generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. V letošním roce podpoříme rekordní počet 31 obcí, přičemž každá získá z krajského rozpočtu 300 tisíc korun na pořízení dopravních automobilů. V případě rekonstrukcí požárních zbrojnic budou podpořeny tři projekty v celkovém objemu 650 tisíc korun. Celkově tak bude státní dotační titul z krajského rozpočtu podpořen částkou přibližně 11,7 milionu korun,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že celková souhrnná podpora kraje je v letošním roce nejvyšší v historii, když dosahuje přibližně 25 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…