Pardubický kraj: Vzniká zde košilovina prvotřídní kvality, zjistil hejtman

03.03.2015 19:14

Látky na výrobu košil, které v Letohradě vyrábí firma Dietfurt, putují do celého světa. Zdejší moderní výrobu včetně zmíněné košiloviny si během návštěvy Letohradu prohlédl také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Firma spadající pod italskou společnost Albini dodává materiál na výrobu košil vyhlášeným módním domům. V současnosti společnost zaměstnává více jak 300 zaměstnanců.

Pardubický kraj: Vzniká zde košilovina prvotřídní kvality, zjistil hejtman
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

„Zdejší areál byl v době, kdy jej společnost Albini přebírala, ve velmi špatném stavu. Od roku 2006 do něj investovala více než 160 milionů korun a v investicích stále pokračuje. Textilní průmysl má u nás velkou tradici a jsem rád, že i prostřednictvím této společnosti může v kraji vznikat látka prvotřídní kvality,“ uvedl po návštěvě výroby Martin Netolický.

V závěru své letohradské cesty navštívil hejtman také zdejší Muzeum řemesel. Muzeum, které bylo otevřeno v roce 2000, je umístěno v památkově chráněném areálu Nového dvora z roku 1750. Plochou 1700 metrů čtverečných je největším muzeem svého druhu v České republice, jelikož zahrnuje více než 50 ucelených ex­pozic řemesel a živností z období 1840 až 1930. „Muzeum řemesel jsem již v minulosti navštívil v rámci akce Řemeslnická sobota a byl jsem velmi spokojen. Jsem rád, že se daří zachovávat pro další generace staré zvyky a řemesla a ukazovat tím život našich předků,“ dodal k závěru návštěvy Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…