Pardubický kraj dokončil tři stavby pro transformaci sociálních služeb

11.08.2019 9:51

Radní Pardubického kraje rekapitulovali stav investic za II. čtvrtletí letošního roku. Kraj v tomto období dokončil čtyři stavby a 16 dalších zahájil. Ve fázi realizace je 50 staveb a v zadávacím řízení dalších 14.

Pardubický kraj dokončil tři stavby pro transformaci sociálních služeb
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Na jaře se nám sešly tři dokončené stavby z oblasti transformace sociální péče. Jedná se o nové komunitní bydlení pro zdravotně postižené klienty našich pobytových zařízení ve Svitavách, Bystrém a na Žampachu v celkové hodnotě 125 milionů korun. Pardubický kraj je bude slavnostně otevírat v příštích týdnech. Čtvrtou dokončenou investicí je demolice v Pardubické nemocnici, která umožní výstavbu nového psychiatrického pavilonu,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek.

Nově zahájené stavby jsou převážně z oblasti školství, ale také dopravy, sociálních věcí a kultury. „Největší zahájenou investicí je modernizace společenské části Domu hudby za 56 milionů korun a realizace úspor energie na této budově, kde sídlí krajská konzervatoř, za 30 milionů korun s polovičním přispěním Evropské unie. Vše má být za rok hotové,“ sdělil hejtman Martin Netolický a pokračoval: „Druhou velkou investicí je modernizace silnice II/315 křižovatka s III/36016 – Hrádek za 51 milionů korun. Zahájena byla také výstavba provozní budovy Dělostřelecké tvrze Bouda za 25 milionů korun a další stavby.“

Ve výhledu má Pardubický kraj v rámci Programu údržby a rozvoje nemovitého majetku projektové záměry za téměř 8 miliard korun. „Většina staveb bude uplatněna do výzev IROP,“ dodal Línek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…