Pardubický kraj plánuje v okolí Kladrub investice, přesahující 200 milionů

11.07.2019 7:34

O víkendu přišla z ázerbajdžánského Baku překvapivá zpráva. Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem se stala druhou památkou v Pardubickém kraji, která získala místo v prestižním seznamu UNESCO. Na úterní tiskové konferenci za účasti ministra zemědělství Miroslava Tomana prezentoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický plánované krajské investice v této oblasti. Kraj zde kromě vlastnictví silnic nižších tříd a mostů zřizuje také unikátní Střední školu chovu koní a jezdectví.

Pardubický kraj plánuje v okolí Kladrub investice, přesahující 200 milionů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„V letošním roce zahájíme modernizace silnice III/3229 ze Semína do Břehů za přibližně 21 milionů korun a následně bychom chtěli pokračovat až do Kladrub nad Labem. Finančně a organizačně velmi náročnou investicí je nový most přes Labe v Řečanech nad Labem za přibližně 140 milionů korun. Výsledná podoba mostu byla opakovaně projednávána s výborem pro zařazení krajiny do UNESCO, který v červnu vyslovil souhlas. V červenci bychom chtěli zahájit výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Nemalé finanční prostředky plánuje kraj vynaložit i do Střední škola chovu koní a jezdectví. „Dlouhodobě plánujeme demolici stávající jízdárny a vybudování nové. Současná jízdárna je přímo v areálu hřebčína a vzhledem k tomu, že byla vybudována v období minulého režimu, tak do hřebčína nezapadá. Nová jízdárna se bude nacházet přímo v areálu školy a její předpokládaná hodnota je do 50 milionů korun. Celá investice je připravována pro případnou výzvu v rámci evropských fondů,“ řekl hejtman Netolický, který zmínil také investice, které jsou spojené již s letošním rokem.

„V srpnu zahájíme rekonstrukci odborné demonstrační učebny a následně také postupné opravy na domově mládeže, která však bude realizována po jednotlivých etapách až do roku 2021. Letní prázdniny jsme využili také k rekonstrukci stravovacího provozu, který neodpovídal současným požadavků moderního školního stravování,“ doplnil hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…