Pardubický kraj podporuje ekologickou výchovu i začínající včelaře

20.03.2016 12:01

Rada Pardubického kraje na svém zasedání schválila návrh na poskytnutí dotací na podporu péče, vzdělání a osvěty v oblasti životního prostředí a na projekty ekovýchovných center v celkové výši 1,47 milionů korun.

Pardubický kraj podporuje ekologickou výchovu i začínající včelaře
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Dále kraj přispěje na činnost začínajícím včelařům, kteří si mezi sebe rozdělí až 600 tisíc korun. Návrh ještě musí odsouhlasit zastupitelstvo.

„Uvědomujeme si, že v oblasti péče o životní prostředí je důležitá zejména osvěta, s níž se musí začít už v útlém věku. Snažíme se proto podporovat především projekty, které vedou děti k ekologickému myšlení. Z toho důvodu přispíváme také 340 tisíci korun na projekty ekovýchovných center,“ uvedl radní Pardubického kraje zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil s tím, že v dotačních programech bude podpořeno celkem 77 projektů.

Vítané pomoci se v Pardubickém kraji dočkají i začínající včelaři. Na podporu jejich činnosti dá kraj až 600 tisíc korun. „Podpora je ve stejné výši jako v loňském roce, kdy vzrostla o 120 tisíc korun. Chceme napomoci tomu, aby se na území našeho regionu zvýšil počet včelstev a rozšířila se včelařská základna, díky čemuž by se zvýšila opylovací služba včelstev,“ sdělil radní Kroutil. Stejně jako v minulém roce se dostane na 50 včelařů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…