Pardubický kraj pomůže s rekonstrukcí učebny češtiny na univerzitě v Užhorodu

27.08.2018 7:34

Zastupitelstvo Pardubického kraje projednalo a schválilo změny v poskytnutí finančních prostředků na projekty v oblasti Zakarpatské Ukrajiny.

Pardubický kraj pomůže s rekonstrukcí učebny češtiny na univerzitě v Užhorodu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Vzhledem k tomu, že ukrajinská strana nezajistila požadované spolufinancování v případě jednoho z projektů, byla v rámci jednání hejtmana Martina Netolického se zástupci Zakarpatské oblasti domluvena změna účelu dotace v celkové částce 400 tisíc korun.

„Pokračujeme ve spolupráci s naším partnerským regionem na Zakarpatí, avšak jeden ze schválených projektů, který se týkal vybudování sociálního zařízení ve škole v obci Vilšinky za 400 tisíc korun nenašel odpovídající spolufinancování na ukrajinské straně. Již od počátku spolupráce požadujeme spolufinancování v poměru 50 na 50, což zde ani po dlouhodobých snahách nebylo naplněno. V rámci setkání se zástupci Zakarpatské oblasti a dobročinného fondu ViZa jsme se domluvili na změně účelu této dotace,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Nově finanční prostředky rozdělíme mezi dva projekty, přičemž prvním je pořízení vybavení mateřské školy v obci Korytňany a druhým modernizace učebny českého jazyka spadající pod katedru bohemistiky na Filologické fakultě Užhorodské univerzitě včetně pořízení vybavení a prezentace Pardubického kraje za celkovou částku 300 tisíc korun,“ doplnil hejtman Netolický.

V současné době jsou dokončovány již dříve schválené projekty rekonstrukce kotelny mateřské školy ve městě Velké Berezné za 400 tisíc korun, rekonstrukce mateřské školy v obci Korytňany za obdobnou částku a první etapa konstrukce nemocnice v Koločavě za půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…