Pardubický kraj pomůže s rekonstrukcí učebny češtiny na univerzitě v Užhorodu

27.08.2018 7:34

Zastupitelstvo Pardubického kraje projednalo a schválilo změny v poskytnutí finančních prostředků na projekty v oblasti Zakarpatské Ukrajiny.

Pardubický kraj pomůže s rekonstrukcí učebny češtiny na univerzitě v Užhorodu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Vzhledem k tomu, že ukrajinská strana nezajistila požadované spolufinancování v případě jednoho z projektů, byla v rámci jednání hejtmana Martina Netolického se zástupci Zakarpatské oblasti domluvena změna účelu dotace v celkové částce 400 tisíc korun.

„Pokračujeme ve spolupráci s naším partnerským regionem na Zakarpatí, avšak jeden ze schválených projektů, který se týkal vybudování sociálního zařízení ve škole v obci Vilšinky za 400 tisíc korun nenašel odpovídající spolufinancování na ukrajinské straně. Již od počátku spolupráce požadujeme spolufinancování v poměru 50 na 50, což zde ani po dlouhodobých snahách nebylo naplněno. V rámci setkání se zástupci Zakarpatské oblasti a dobročinného fondu ViZa jsme se domluvili na změně účelu této dotace,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Nově finanční prostředky rozdělíme mezi dva projekty, přičemž prvním je pořízení vybavení mateřské školy v obci Korytňany a druhým modernizace učebny českého jazyka spadající pod katedru bohemistiky na Filologické fakultě Užhorodské univerzitě včetně pořízení vybavení a prezentace Pardubického kraje za celkovou částku 300 tisíc korun,“ doplnil hejtman Netolický.

V současné době jsou dokončovány již dříve schválené projekty rekonstrukce kotelny mateřské školy ve městě Velké Berezné za 400 tisíc korun, rekonstrukce mateřské školy v obci Korytňany za obdobnou částku a první etapa konstrukce nemocnice v Koločavě za půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…