Pardubický kraj přebírá dohled nad výběrem stavitele pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici

25.09.2018 11:43

Rada Pardubického kraje na svém jednání rozhodla, že na sebe kraj převezme celé zadávací řízení včetně výběru dodavatele stavby psychiatrického pavilonu Pardubické nemocnice.

Pardubický kraj přebírá dohled nad výběrem stavitele pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Pardubický kraj tímto postupem získá plnou kontrolu nad celým procesem a zároveň odpovědnost za něj. Původní výběrové řízení bylo zrušeno mimo jiné z důvodu podezření na existenci zakázané dohody účastníků soutěže.

„Od samého počátku, kdy jsem upozornil policii a vedení nemocnice, že existuje podezření týkající se možné dohody dodavatelů v rámci soutěže, jsme viděli při znovuobnovení celého výběrového řízení jedinou možnost, a tou je kompletní převzetí procesu pod Pardubický kraj jako zakladatele a jediného akcionáře Nemocnice Pardubického kraje a.s. Získáme tak jednoznačnou kontrolu nad celým postupem výběru zhotovitele celé stavby, ale zároveň plnou odpovědnost za tento proces,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Vše řešíme co nejrychleji, protože je pro nás nesmírně důležité, abychom obnovili proces co nejdříve a nedošlo k ohrožení čerpání evropských prostředků. Po řadě jednání víme, že stanovené termíny v této chvíli plníme bez problémů,“ doplnil hejtman Netolický.

Další postup přiblížil krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. „V rámci nového smluvního ujednání kraje s nemocnicí budeme jako Pardubický kraj vystupovat v pozici centrálního zadavatele, což znamená, že provedeme celé zadávací řízení včetně rozhodnutí o výběru dodavatele stavby. S takto vybraným dodavatelem pak uzavře smlouvu na plnění zakázky Nemocnice Pardubického kraje, a.s. jako pověřující zadavatel,“ sdělil radní Ladislav Valtr.

„Nemocnice Pardubického kraje tento krok svého zřizovatele vítá. S Pardubickým krajem od začátku spolupracujeme a ve věci nového výběrového řízení samozřejmě nabízíme maximální součinnost,“ dodal generální ředitel společnosti Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…