Pardubický kraj se prezentoval na veletrhu v Užhorodě

28.09.2019 20:32

V ukrajinském Užhorodě se v minulých dnech konal již osmnáctý ročník mezinárodního turistického veletrhu „TurEurocenter-Zakarpatia 2019“. Prezentaci Pardubického kraje již počtvrté na této akci zajistila Destinační společnost Východní Čechy.

Pardubický kraj se prezentoval na veletrhu v Užhorodě
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Po zkušenostech z minulých ročníků připravila destinační společnost pro návštěvníky brožuru, ve které jsou prezentovány nejvýznamnější turistické cíle našeho regionu v ukrajinštině, a to se vyplatilo,“ řekl radní René Živný, který má na starosti cestovní ruch, sport a volnočasové aktivity.

Velký zájem byl i o materiály v češtině, především ze strany studentů Východoevropské slovanské univerzity v Užhorodu, kteří studují češtinu a slovenštinu. Na stánku Pardubického kraje se uskutečnila i ochutnávka regionálních potravin, např. Pardubického perníku.  Mnoho dotazů směřovalo na ubytování, dopravu a významné akce u nás.

Užhorod je správním střediskem Zakarpatské oblasti, s kterou má Pardubický kraj mnohaleté aktivní partnerské vztahy. Díky vstřícnosti ukrajinských kolegů ze Zakarpatské oblastní rady bylo naší destinační společnosti umožněno zúčastnit se bezplatně tohoto turistického veletrhu a zvýšit povědomí o Pardubickém kraji v Zakarpatí. „Mnoho místních obyvatel dojíždí do Čech za prací nebo studiem a ve svém volném čase chtějí představit naši zemi i svým rodinným příslušníkům. I statistické údaje ČSÚ ukazují, že roste počet Ukrajinců, kteří k nám přijíždějí na dovolenou,“ dodal Živný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…