Pardubický kraj symbolicky podpořil Tibet

10.03.2015 14:20

Pardubice – Pardubický kraj se i letos zapojil do mezinárodní kampaně Vlajka pro Tibet. Hejtman Martin Netolický tak navázal na znovuzavedenou tradici a na krajském úřadě vyvěsil tibetskou vlajku jako připomínku 56. výročí tibetského povstání proti čínské okupaci v roce 1959.

Pardubický kraj symbolicky podpořil Tibet
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Martin Netolický

„Považuji za vhodné, abychom si neustále připomínali, že na světě žijí lidé, kterým není umožněno svobodného života, studia či spravedlivě ohodnocené práce. Život obyvatel Tibetu není snadný a je naší morální povinností na tento stav, přetrvávající i v 21. století, stále upozorňovat alespoň tímto symbolickým gestem,“ komentoval pokračující tradici hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

 

Pardubický kraj obnovil tradici vyvěšování vlajky v roce 2013, když se rozhodnutím radních zavázal k podpoře akce až do roku 2016. Letos je spolu s Libereckým krajem jediným vyšším územně samosprávným celkem, který se do akce zapojil. Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě a patří mezi nejvýznamnějších symbolické akce vyjadřující podporu ochrany lidských práv nejen Tibeťanů, ale všech obyvatel Čínské lidové republiky. V roce 1996 se k akci připojila první čtyři česká města a v loňském roce už to bylo 601 obcí, měst, městských částí nebo krajů. Stovky vlajek vlají každoročně například v Německu, Francii, Belgii a dalších zemích. Vlajky vyvěšuje celá řada škol, včetně Univerzity Karlovy a různých organizací, ale také spontánně mnoho občanů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…