Pedagogická fakulta UK již počtvrté poběží pro Zoo Praha

11.04.2018 18:42

V sobotu 21. dubna se uskuteční již čtvrtý ročník charitativní akce Běh pro Zoo Praha, kterou pořádá studentský spolek Drosophila a Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy. Celý výtěžek z běhu bude věnován na projekt Zoo Praha „Pomáháme jim přežít“ pro zvířecí obyvatele zoologické zahrady.

Pedagogická fakulta UK již počtvrté poběží pro Zoo Praha
Foto: spolek Drosophila
Popisek: Běh pro Zoo Praha

Akce začne ve 12 hodin dětským závodem od hlavního vchodu Zoo Praha. Dospělí si mohou vybrat mezi trasou 5 km (od 14.00) a 10 km (od 14.40). Registrační poplatek činí 350 Kč při zakoupení trička, 150 Kč bez něj. Pokud závodník odevzdá na startu starý telefon včetně baterie, bude mu vráceno 100 Kč ze startovného. Pokud se necítíte na běh, varianta chůze či rychlochůze se také počítá.

„Ve výchově i v životě vždy nejvíc působí příklady. Tento běh je jedním z těch mimořádně dobrých a potřebných. Je pomocí pražské zoo a je vlastně i symbolem, který říká: bez dobrých lidí se neobejde příroda, zvíře ani člověk, připojte se k nám, nebo zkuste pomoci jinde. A za to patří studentům-organizátorům velký dík a uznání,“ uvedl Michal Nedělka, děkan Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.

Běh pro Zoo Praha se letos koná již počtvrté. Třetího ročníku běhu se zúčastnilo 543 běžců, vybralo se 94800 Kč a 200 telefonů. „My si samozřejmě této aktivity velice vážíme, a to nejen proto, že pomáhá ohroženým druhům, ale o to víc, že ji organizují studenti. Za jejich úsilí se skvělými výsledky jim patří obrovské díky. Dělají něco, co má opravdu smysl,“ připojil se také ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Registraci a úhradu startovného lze provést především online, na místě pouze v případě volné kapacity. Registrovaní účastníci obdrží startovní číslo se zabudovaným čipem, který umožňuje změřit čas závodu s vysokou přesností. Ocenění je připraveno vždy pro tři nejrychlejší běžce v každé ze tří kategorií. Běžeckým odpolednem bude provázet Markéta Ježková, moderátorka Evropy 2. Projekt podpořili Hervis Sports, Kappa Design a Johny Servis. Více informací a registrace najdete na www.behprozoo.cz

Pomáháme jim přežít je projekt Zoo Praha, který se intenzivně věnuje ochraně druhů v lidské péči i v místech jejich přirozeného výskytu. Lze chránit jednotlivé živočišné druhy, ale i celé ekosystémy. Zoo Praha přispívá k ochraně ohrožených druhů tím, že je úspěšně odchovává, ale také tím, že dané druhy pomáhá chránit přímo v místě jejich přirozeného výskytu. V neposlední řadě pomáhá k ochraně přírody i vzdělávací a osvětová činnost.

Spolek Drosophila je přírodovědně zaměřený studentský spolek Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Klade si za cíl především rozvíjet studentské a spolkové aktivity, pořádat workshopy, semináře a exkurze, popularizovat biologii a didaktiku biologie a šířit dobré jméno Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…