Pivovar Dudák: Hořká dvanáctka slaví narozeniny speciální cenou

05.08.2020 12:39

Prémiová strakonická dvanáctka Otavský zlatý slaví desáté narozeniny, za tu dobu se ho uvařilo a prodalo zhruba 40.000 hektolitrů. 15.srpna vypije ředitel pivovaru symbolický půllitr s pořadovým číslem 8 000 000. Na tento den pivovar ve spolupráci s městem a místními sportovci připravil na Podskalí zajímavý program.

Pivovar Dudák: Hořká dvanáctka slaví narozeniny speciální cenou
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

Otavský zlatý slaví desáté narozeniny. Za tu dobu se ve strakonickém pivovaru uvařilo a prodalo na 40.000 hektolitrů. Oblíbená dvanáctka, která se vyznačuje zajímavou hořkou chutí připravila pro své milovníky překvapení. Na jeden den – 15.srpna se sníží jeho cena ve všech restauračních provozech včetně kempů. Stát bude pouze 20 korun. „Otavský zlatý je jedno z našich nejúspěšnějších piv. Tato cesta nám přijde ideální. Jedná se o symbolický jeden den, ale věřím, že touto slevou uděláme našim zákazníkům radost,“ uvádí ředitel pivovaru Dušan Krankus.

Ve spolupráci s městem Strakonice, Městským kulturním střediskem Strakonice, největšími strakonickými sportovními kluby, Klubem českých turistů, Městem Písek je připravený dopolední program, který se odehraje pod pivovarem u restaurace Zavadilka. Akce je naplánovaná na 15.srpna 2020, začátek bude v 9 hodin. „Ti co přijdou, si budou moc vyzkoušet různé sporty- basketbal, florbal, fotbal, lední hokej, házenou, ve vodě se bude hrát vodní pólo. Během dopoledne bude připravené hudební vystoupení strakonické skupiny Pianko,“ uvedl Krankus s tím, že děkuje sportovcům strakonickým klubům TJ Fezko Strakonice, FK Junior Strakonice, HC Strakonice, HbC Strakonice 21, BK Strakonice. Právě Dušan Krankus tu vypije symbolický půllitr s číslem 8 000 000.

Ležák, který byl poprvé uvařený v roce 2010, získal za dobu své existence celou řadu ocenění, například zlatou pivní pečeť v kategorii Prémiový ležák v roce 2014 na XXIV. ročníku Reprezentačních slavností piva v Táboře. Otavský zlatý je společným projektem měst Sušice, Horažďovice, Strakonice a Písek, tedy měst, které spojuje řeka Otava. Tato strakonická prémiová dvanáctka v kempech na této zlatonosné řece nechybí. „Právě vodáci, turisté i jiní návštěvníci kempů si na Otavákovi tradičně pochutnávají nejvíce,“ uvádí Krankus.

Dne 15. srpna také startuje u pivovaru první ročník Otavského zlatého vodáckého půlmaratonu, který bude končit v Písku v restauraci Ostrov. Tu provozuje třetím rokem Michal Polodna. Městský objekt pomohl zrekonstruovat pivovar a vznikla zde tzv. Dudákovna, tedy výstavní restaurace strakonického pivovaru, která má speciální design i vybavení. „Na Ostrově náročný den oslavíme diskotékou, která bude pokračovat do večerních hodin. Každý účastník vodáckého půlmaratonu od nás na cestu dostane litrovou láhev Otaváku s etiketou, kterou jsme nechali na tuto akci vyrobit,“ uzavírá ředitel pivovaru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…