Pivovar Dudák: Otavský zlatý získal třetí místo v soutěži Pivo České republiky

27.09.2021 22:11 | Tisková zpráva

Strakonický pivovar Dudák slaví další úspěch na významné pivní přehlídce. Světlá dvanáctka Otavský zlatý skončila třetí v kategorii světlý ležák Premium na prestižní degustační soutěži Pivo České republiky.

Pivovar Dudák: Otavský zlatý získal třetí místo v soutěži Pivo České republiky
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

„Medailové umístění Otavského zlatého nám v pivovaru udělalo velkou radost. Jedná se o naše nejvíc hořké pivo chmelené pouze českými odrůdami chmele Agnus a Žatecký poloraný červeňák,“ uvádí sládek pivovaru Vlastimil Matej.

Odborná soutěž Pivo České republiky se letos koná v Českých Budějovicích v rámci již 31. ročníku Mezinárodního pivní festivalu. V kategorii světlý ležák Premium soutěžilo 28 vzorků piva a hodnotili je desítky českých sládků z pivovarů i minipivovarů.

Strakonický pivovar sbírá úspěchy na degustačních soutěžích pravidelně. Například na žatecké Dočesné v roce 2019 získala strakonická jedenáctka první místo. Na jedné z našich nejvýznamnějších odborných přehlídek, která má ve svém podtitulu, že se jedná o největší slavnosti chmele v Evropské unii, slavila polotmavá třináctka Klostermann vítězství v roce 2015, o rok později skončila na třetím místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…