Plzeňští hasiči prořezali přerostlé stromy a křoviny v majetku ÚZSVM

27.02.2017 18:50

V polovině ledna 2017 byl proveden prořez a kácení dřevin, které zasahovaly z pozemku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v plzeňské čtvrti Slovany do sousedící místní komunikace. Podnět k prořezu podali vlastníci sousedních nemovitostí v plzeňské čtvrti Slovany, kterým přesahující větve vadily v parkování a v rozhledu do silnice.

Plzeňští hasiči prořezali přerostlé stromy a křoviny v majetku ÚZSVM
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

V rámci uzavřeného Memoranda o vzájemné spolupráci s Hasičským záchranným sborem ČR (HZS) plzeňští zaměstnanci ÚZSVM požádali krajské ředitelství HZS. Místní hasičský sbor pak v rámci výcviku samotný prořez provedl. Vydání povolení nebylo zapotřebí, protože obvod řezaných stromů byl pod limitem stanoveným právními předpisy pro povolování kácení, místní odbor životního prostředí však byl o akci samozřejmě informován.

Oproti objednávání prořezu dodavatelským způsobem bylo díky spolupráci s hasiči na státním rozpočtu ušetřeno až několik tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…