Počet členů ACCA se blíží tisícovce

03.11.2014 15:00

Asociace certifikovaných účetních (ACCA) rozšířila své řady o 54 nových členů, kteří získali mezinárodně uznávaný titul ACCA. Seniorním titulem FCCA, který asociace uděluje po pěti letech těm členům, jež absolvují další vzdělávání a dodržují etické principy, se může nově prokázat 25 profesních účetních.

Počet členů ACCA se blíží tisícovce
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

„Skloubit pracovní a mnohdy i rodinné povinnosti s náročným studiem v angličtině není úplně jednoduché. Nicméně těm, kteří kromě své účetní profese skvěle zvládnou i studium ACCA a získají celosvětově uznávaný titul, se otevírají zcela nové profesní možnosti, velmi často i v zahraničí. Jsme proto velmi rádi, že můžeme také dnes poblahopřát našim nejlepším studentům, kteří se za poslední půlrok umístili na předních místech v rámci celosvětového hodnocení zkoušek ACCA“, říká Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Nejlepšími studijními výsledky za poslední půlrok se může pochlubit Miroslav Boček, který se z téměř 17 400 studentů ACCA umístil na sdíleném 6. místě, zkouška Corporate and Business Law. Andrea Tršová se mezi 23 022 studenty zařadila na sdílené 12. místo, zkouška Performance Management, a třetici nejlepších studentů za tento půlrok uzavírá Pavlína Němcová, která se mezi 22 279 studenty probojovala na sdílené 13. místo, zkouška Business Analysis.
Od dubna letošního roku získalo členství v ACCA 54 finančních profesionálů a rozšířilo tak celkový počet členů na 975. Seniorní FCCA titul byl za poslední půl rok udělen 25 členům a celkově ho již získalo 568 finančních manažerů a ředitelů z České republiky. Celosvětově má ACCA jako největší mezinárodní profesní organizace účetních na 170 000 členů a 436 000 studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …