Podklady k prodloužené Rudné nenaplňují zákonné požadavky

04.06.2017 11:36

Podklady k prodloužené Rudné nenaplňují zákonné požadavky, ŘSD musí na MŽP předložit novou dokumentaci, teprve poté může MŽP zahájit posuzování dle zákona EIA.

Podklady k prodloužené Rudné nenaplňují zákonné požadavky
Foto: mzp.cz
Popisek: Ministerstvo životního prostředí ČR

Ministerstvo životního prostředí vrátilo Ředitelství silnic a dálnic dokumentaci týkající se posuzování vlivů na životní prostředí záměru „Silnice I/11 Ostrava, prodloužená Rudná – hranice okresu Opava km 14,486 – 14,90“. ŘSD totiž už od počátku stavbu špatně označilo jako běžnou komunikaci I. třídy, přičemž pro toto zařazení neexistují zákonné argumenty. Běžné komunikace 1. třídy se posuzují dle zákona EIA na krajských úřadech. ŘSD tak původně předložilo podklady k posouzení na Krajský úřad Moravskoslezského kraje.

Krajský úřad v rámci řízení dospěl k názoru, že komunikace měla být správně označena jako silnice I. třídy určená pro motorová vozidla, které se dle zákona EIA posuzují na MŽP, a posouzení EIA tak musí být provedeno právě ministerstvem. Krajský úřad proto postoupil veškeré podklady na MŽP.

Novému posouzení samozřejmě musí odpovídat podklady, ty však kvůli původně chybné klasifikaci komunikace ze strany ŘSD nyní nenaplňují zákonné požadavky. MŽP tak bylo donuceno tento týden podklady ŘSD vrátit a požádat jej o uvedení podkladů do souladu se zákonem. Až poté může MŽP zahájit standardní posuzování v rámci procesu EIA. „Celou situaci považujeme za velice nešťastnou. Jsme připraveni proces EIA maximálně urychlit, nicméně bez řádných podkladů naplňujících požadavky zákona není možné proces zahájit,“ doplňuje ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí MŽP Evžen Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…