Podnikatelská delegace doprovodí ministra Mládka na pracovní cestě do Maroka

05.06.2015 19:30

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odlétá v sobotu na čtyřdenní pracovní cestu do Maroka. Na zahraniční misi ho doprovodí podnikatelská delegace organizovaná Svazem průmyslu a dopravy se zástupci dvaceti českých firem. V programu ministra je plánováno několik setkání s představiteli politické a podnikatelské obce i podpis memoranda.

Podnikatelská delegace doprovodí ministra Mládka na pracovní cestě do Maroka
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministr Jan Mládek se po příletu do Maroka setká s předsedou Hospodářské komory Marrákéše panem Kamalem Faherem. Naplánováno má taktéž jednání se svými resortními partnery s panem Moulayem Hafidem Elalamym (ministrem průmyslu, obchodu, investic a digitální ekonomiky) a s panem Abdelkaderem Aamarou (ministrem energetiky, dolů, vody a životního prostředí), rovněž bude přijat předsedou vlády Marockého království panem Abdelilahem Benkiranem.

"Maroko představuje pro ČR tradičního a stále důležitějšího obchodního partnera v regionu severní Afriky, jehož velký potenciál do budoucna ještě zesílí společně s rostoucí domácí ekonomikou, rozvojem domácí poptávky, veřejných investic a sektoru služeb. Uvítáme třístrannou spolupráci mezi ČR, Marockým královstvím a subsaharskými africkými zeměmi," řekl ministr Mládek před odletem.

V průběhu návštěvy dojde i k prohloubení vazeb mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky a Ministerstvem průmyslu a obchodu Marockého království. Ministři podepíší Memorandum o porozumění.

"ČR a Maroko jsou partnery již dlouhou dobu, a proto bych rád ocenil, že ve vztazích mezi našimi zeměmi neexistují zásadní problémy. Můžeme se proto soustředit na pozitivní agendu k rozšíření a prohloubení spolupráce v ekonomické oblasti. Témata jako společné podniky, vzájemné investiční aktivity, spolupráce na třetích trzích a další podnikatelské synergie si zasluhují pozornost v kontextu rozvoje našich vztahů. Je nutné tyto vazby ještě více podpořit a rozvíjet tak spolupráci s Marokem," dodal ministr Mládek.

Rovněž budou prohloubeny podnikatelské vazby mezi Svazem průmyslu a dopravy ČR a Marockou podnikatelskou asociací respektive Hospodářskou komorou města Rabat a Marrákeš, dále dojde k podpisu memoranda o spolupráci České exportní banky a Attijariwafa bank.

V průběhu své pracovní cesty ministr Mládek zahájí dva podnikatelské semináře a recepci u příležitosti oslavy Dne české armády v Marockém království.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…