Podnikatelské odbory: Výzva poslancům PSP ČR k odmítnutí prodlužování nouzového stavu

11.02.2021 11:48

Česká republika má vládu, která není schopná zemi v koronakrizi řídit, a místo rozumných opatření, místo záchrany nejohroženější skupiny občanů a místo toho, aby s námi normálně komunikovala, ordinuje nám vláda nouzový stav.

Podnikatelské odbory: Výzva poslancům PSP ČR k odmítnutí prodlužování nouzového stavu
Foto: podb.cz
Popisek: Podnikatelské odbory - logo

Podnikatelské odbory jménem českých podnikatelů a živnostníků žádají: Vážené poslankyně a vážení poslanci, odmítněte prodloužení nouzového stavu, odmítněte dávat této vládě do ruky mocenský nástroj, který jen zneužívá.

Zamysleme se nad tím, proč vláda tak umanutě trvá na nouzovém stavu:
Nouzový stav je zákonné opatření, které dává vládě mimořádné pravomoci a výrazně zvyšuje její moc nad zemí a občany.

Nouzovým stavem vláda zakrývá svou neschopnost zvládat řízení země v kritické situaci.

Nouzový stav si chce premiér vynutit i za cenu morálního vydírání: „Pokud někdo zítra (ve čtvrtek) neschválí nouzový stav, bude přímo odpovědný za smrt našich spoluobčanů,“ řekl Andrej Babiš novinářům.

Podnikatelské odbory podporují opozici, a vzkazují panu Babišovi: Vy jste zodpovědný za smrt tisíců lidí, kteří zemřít nemuseli, kdybyste jen nezneužíval nouzový stav, kdybyste se místo vypínání ekonomiky a šíření paniky staral se o záchranu starých a nemocných lidí. Pokud to, premiére Babiši, bez nouzového stavu nedokážete a bojíte se, že začne umírat ještě více lidí, než vám umírá dosud, odstupte! Jinak se zbaběle nezbavujte odpovědnosti.

Tiskem proběhly informace o tom, že by některé opoziční strany byly ochotny podpořit prodloužení nouzového stavu za slib, že vláda otevře dětem školy či ukončí devastaci malého podnikání. K čemu je vyjednávání o školách či o podnikání, když stačí poslat nouzový stav tam, kam patří – do sbírky zákonů? Ukončete nouzový stav a školy se otevřou, budeme si moci koupit boty a oblečení, dětem pastelky a hračky a budeme moci sportovat na čerstvém vzduchu. A že prý nebude moci vláda použít ke zvládání krize třeba armádu? To je jen výmluva, protože vláda vždy(!) může požádat generální štáb AČR o pomoc jejich profesionálů.

Poslanecká sněmovna má podle Podnikatelských odborů nyní šanci uplatnit svou kontrolní pravomoc. Odmítnutí nouzového stavu neznamená kolaps nemocnic. Ten způsobuje vládní chaos, který se tragicky promítá například na situaci v Chebu, a to navzdory nouzovému stavu!

Odmítnutí nouzového stavu je první krok, který vede ke zmírnění společenského napětí. Tím druhým krokem je demise Babišovy vlády.

Za české podnikatele a živnostníky:
Podnikatelské odbory – Unie podnikatelských a živnostenských spolků, z. s.
Radomil Bábek, předseda výboru

Podnikatelské odbory – Unie podnikatelských a živnostenských spolků, z. s., mají více než 14 000 členů a po Hospodářské komoře jsou největším zástupcem podnikatelů v ČR. Vznikly v únoru 2017 a jejich hlavním cílem je obrana živnostníků a drobných podnikatelů před nežádoucími a neoprávněným zásahy státu do podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…