Policie ČR: Bruntálští kriminalisté odhalili další pěstírny konopí

03.04.2016 13:05

Bruntálští kriminalisté z toxi týmu odhalili další pěstírnu konopí. Zajistili přes tisíc rostlin v různých fázích růstu, vybavení pěstírny za 300 tisíc korun a také hotovost téměř čtvrt milionu korun.

Policie ČR: Bruntálští kriminalisté odhalili další pěstírny konopí
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Této akci předcházelo odhalení nelegální pěstírny konopí v areálu v katastru obce Dětřichov nad Bystřící v dubnu loňského roku. V této pěstírně policisté zajistili 1250 rostlin a také zjistili, že je areál napojen na černý odběr elektřiny. Následovala několika měsíční práce kriminalistů z toxi týmu, kteří spolupracovali také s kolegy z celorepublikových útvarů a s kriminalisty z jiných krajů. Zjistili, že podezřelá osoba se má podílet rovněž na další nelegální pěstírně konopí, která byla zřízena v opuštěném domě v Lipníku nad Bečvou.

Na konci února 2016 byla realizována v Lipníku nad Bečvou akce bruntálských kriminalistů ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Moravskoslezského kraje, Celní protidrogovou jednotkou a Speciální pořádkovou jednotkou Olomouckého kraje. V opuštěném domě se nacházela rozsáhlá pěstírna, která byla ve dvou podlažích. Zajistili jsme tisíc rostlin konopí v různých stádiích růstu a také části sklizených rostlin a pěstírnu v hodnotě 300 tisíc korun. V objektu byla zřízena místnost pro „zahradníka“ a také místnost, kde docházelo k sušení a přípravě hotové marihuany k dalšímu prodeji. Při dalších domovních prohlídkách u podezřelých osob byla zajištěna také finanční hotovost v celkové výši téměř čtvrt milionu korun.

Věc je nadále ve vyšetřování. Policejní komisař SKPV vydal usnesení o zahájení trestního stíhání osoby cizí národnosti ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnou a psychotropními látkami a jedy, za což horzí trest odnětí svobody do výše až deseti let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…