Policie ČR: Jsme v tom společně aneb Internetem bezpečně

21.03.2020 9:01

Stejně jako učitelé učí na dálku, anebo se o to v některých případech alespoň snaží, tak i my zkusíme na dálku přispět k bezpečnému trávení volného času a vzdělávání.

Policie ČR: Jsme v tom společně aneb Internetem bezpečně
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Běžně policejní preventisté konají stovky přednášek měsíčně. Nyní se ale stejně jako všichni v republice scházet nemůžeme a z pochopitelných důvodů ani nechceme.

Jste teď více doma a to je dobře. Samozřejmě víme, že si dlouhou chvíli krátíte na mobilu a internetu. To si ale uvědomují i ti, kteří mohou chtít neopatrným uživatelům internetu a sociálních sítí ublížit.

Určitě víte, jak se v online prostředí chovat bezpečně, tedy, že není vhodné komunikovat s cizími lidmi, s kýmkoliv sdílet intimní fotky nebo se s někým cizím scházet. To by teď ostatně bylo špatně i z důvodu šíření koronavirové nákazy. Snažit se za každou cenu a bez zábran získat folowery není také úplně moudré. To vše si, doufáme, uvědomují děti i jejich rodiče.

Známí i neznámí youtubeři teď řeší celosvětové téma šíření nebezpečného viru a v jejich příspěvcích i sonzích zaznívají často užitečné rady. Známe ale i videa s jinými tématy, která stojí za zhlédnutí. Třeba právě ta k bezpečí v online prostředí. Tak si je pojďme zopakovat, připravili jsme pro vás jejich přehled.

Policejní prezidum ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…