Policie ČR: Návrh na obžalobu pro dotační podvod a poškození finančních zájmů EU

24.12.2021 13:29 | Tisková zpráva

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v těchto dnech navrhli podat obžalobu na 2 fyzické osoby pro zločiny „dotační podvod“ a „poškození finančních zájmů Evropské unie“.

Policie ČR: Návrh na obžalobu pro dotační podvod a poškození finančních zájmů EU
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Trestných činů se tyto osoby měly dopustit v souvislosti s plánovanou výstavbou vědeckotechnického parku v Ústeckém kraji (Nupharo Park). V žádosti o poskytnutí dotace adresované Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky měly uvést nepravdivé a zkreslené údaje a některé podstatné údaje zamlčet.

Na základě předložených nepravdivých informací se v roce 2013 čerpání dotace ze strukturálních fondů EU a ze státního rozpočtu ČR mělo podařit zrealizovat. České republice tak měla být způsobena škoda ve výši téměř 300 milionů Kč. Při rozkrývání trestné činnosti policisté NCOZ úzce spolupracovali s Finančním analytickým úřadem.

Trestní stíhání osob bylo zahájeno na jaře roku 2020 a probíhá na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným trest odnětí svobody až na deset let.

Po ukončení vyšetřování kriminalisté NCOZ předložili spisový materiál s návrhem na podání obžaloby státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.