Policie ČR: Policejní prezident se účastní konference Interpolu k problematice drog

17.09.2019 17:34

Druhého ročníku konference s názvem Globální konference INTERPOLu k drogám a nezákonným substancím se účastní vedoucí národních protidrogových jednotek, vedoucí národních kanceláří Interpolu a další vrcholní policejní představitelé členských států.

Policie ČR: Policejní prezident se účastní konference Interpolu k problematice drog
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

První ročník byl věnován zejména prezentaci současných i nově se objevujících výzev a problémů na poli výroby a obchodu s ilegálními drogami, byla zde rovněž představena společná strategie v oblasti potírání nelegálního obchodu s drogami. Delegáti vybraných zemí pak prezentovali témata týkající se nejvýznamnějších drogových problematik z celosvětového pohledu. Během loňské konference byla také výrazně zmíněna databáze RELIEF s akcentací Policie České republiky při jejím vzniku, budování a následném zaváděním do policejní praxe.

Unikátní mezinárodní databáze RELIEF dokumentuje a komparuje reliéfní stopy snímané z povrchu zadržených zásilek a balíčků drog. Databáze byla plně připravena k provázání s ostatními mezinárodními sbírkami, čímž může být značně znásobena její efektivita. Projekt RELIEF se v České republice stal již v roce 2010 oficiální důkazní metodou.

V první polovině letošního roku pak Česká republika mezinárodní databázi RELIEF oficiálně darovala INTERPOLu. Na současné konferenci, která probíhá v Kapském městě od 15. do 20. září, bude projekt RELIEF blíže představen členských státům s akcentem na jeho přínos a možnosti využití v boji proti pašování a distribuci drog. Delegace Policie České republiky absolvuje také řadu bilaterálních jednání s představiteli členských států Interpolu.

Česká republika (resp. Československo) byla v roce 1923 jedním ze zakládajících států INTERPOLu. Dlouhodobě a pravidelně se zapojuje do jeho aktivit a v roce 2016 byla ČR vybrána za hostitelskou zemi 44. Evropské regionální konference INTERPOLu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…