Policie ČR: Policisté dohlíželi na bezpečnost a plynulost v silničním provozu

28.09.2021 10:59 | Tisková zpráva

V době od 20. – 26. 9. 2021 proběhla na našich silnicích celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.Do akce byli nasazeni nejen dopravní policisté, ale také kolegové z řad pořádkové a kriminální policie.

Policie ČR: Policisté dohlíželi na bezpečnost a plynulost v silničním provozu
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Přes 2300 policistů zkontrolovalo během uvedených dní 17 905 vozidel. Porušení pravidel v silničním provozu se dopustilo více než 4000 řidičů. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo nedodržování stanovených rychlostních limitů, a to jak v obci, tak mimo obec. Řidiči dále neměli ve velké míře v pořádku technický stav vozidel či nebyli za jízdy připoutání bezpečnostním pásem.

Policisté se ovšem zaměřili také na kontrolu nejzranitelnějších účastníků v provozu na pozemních komunikacích, tedy chodce, cyklisty a motocyklisty. Dalším sledovaným prvkem v rámci dopravně bezpečnostní akce byla kontrola nákladní a autobusové dopravy. Policisté u těchto řidičů kontrolovali dodržování sociálních předpisů či zda splňují hmotnostní limity.

Během akce policisté vypátrali šest hledaných a pohřešovaných osob, nalezli odcizené vozidlo a zjistili několik pachatelů trestné činnosti. V 60 případech usedli řidiči za volant pod vlivem zakázaných látek. Cílem těchto dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na našich silnicích, což tato akce dokazuje.

Na dnešní státní svátek policisté připravili další dopravně bezpečnostní akci. Buďte na svých cestách opatrní a ohleduplní, ať se vždy vrátíte bezpečně a ve zdraví do svých domovů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…