Policie ČR: Policisté převzali ocenění za sportovní úspěchy

11.10.2018 9:20

Při slavnostním vyhlášení Sportovce Ministerstva vnitra roku 2018, které se konalo 4. října 2018 v Kongresovém centru ČNB v Praze, byli oceněni sportovci OLYMPU, policisté a hasiči.

Policie ČR: Policisté převzali ocenění za sportovní úspěchy
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Nejlepším sportovním družstvem roku 2018 je tým policejní fotbalové reprezentace, který vybojoval stříbrnou medaili na 17. policejním mistrovství Evropy ve fotbale mužů 2018 v Praze. Účast ve finále a zisk stříbra na evropském šampionátu je největším úspěchem v historii policejního fotbalu.

Nejlepšími policejními sportovci jsou Miroslav Zapletal a Klára Kalendová, kteří reprezentovali Policii ČR na 2. světových policejních hrách v Abu Dhabi 2017. Miroslav Zapletal zde vybojoval titul mistra světa ve střelbě v kategorii jednotlivců. Ke zlaté medaili přidal ještě stříbrnou, kterou získal s kolegy v soutěži družstev. Policista Zapletal patří dlouhodobě k našim nejlepším střelcům, je několikanásobným mistrem světa a Evropy i v civilních soutěžích.

Klára Kalendová soutěžila v Abu Dhabi ve dvou disciplínách – ve střelbě a v jiu-jitsu. V jiu-jitsu se ve váhové kategorii do 70 kg poměrně lehce probojovala až do finále, kde podlehla favoritce celého turnaje Holanďance Leenové. Ve střelbě se umístila v soutěži družstev na čtvrtém místě, což je ve světové konkurenci rovněž velký úspěch.

Ocenění sportovcům předali náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování Jaroslav Vild a prezident UNITOP ČR Vladislav Husák.

Sportovcem Ministerstva vnitra roku 2018 se stal biatlonista Michal Krčmář. Druhá je rychlobruslařka Martina Sáblíková a třetí rychlobruslařka Karolína Erbanová. Do Síně slávy OLYMPU byla uvedena lyžařka Šárka Strachová. Juniorem OLYMPU je biatlonistka Markéta Davidová a Cenu ministra vnitra získal Jaroslav Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …