Policie ČR: Policisté zadrželi dva muže, jeden byl hledán pro účast na vraždě

20.01.2020 8:24

Policisté národní jednotky cíleného pátrání Policie České republiky, ve spolupráci s jednotkou cíleného pátrání Španělské policie, provedli v západních Čechách zadržení mezinárodně hledaného osmadvacetiletého cizince.

Policie ČR: Policisté zadrželi dva muže, jeden byl hledán pro účast na vraždě
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Na tuto osobu byly justičními orgány Bulharska a Španělska vydány dva evropské zatýkací rozkazy, přičemž španělské orgány vydaly rozkaz pro účast na loupeži a vraždě, za což zadrženému muži hrozí, v případě odsouzení, trest odnětí svobody v trvání až 30 let.

Zadržený muž byl umístěn do policejní cely a spisový materiál byl předán státnímu zástupci. Justiční orgány budou nyní rozhodovat o jeho předání do vyžadujících států.

Ve stejný den se policistům z národní jednotky cíleného pátrání podařilo zadržet i dalšího hledaného dvaatřicetiletého cizince, na kterého vydaly justiční orgány Chorvatska evropský zatýkací rozkaz pro násilnou trestnou činnost. I tento muž putoval do policejní cely a justiční orgány budou rozhodovat o jeho předání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…