Policie ČR: Rallye Rejvíz po sedmé

02.06.2023 22:07 | Tisková zpráva

V Koutech nad Desnou se konalo další mezinárodní klání soutěže prvosledových hlídek .

Policie ČR: Rallye Rejvíz po sedmé
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Mezinárodního soutěžního klání Rallye Rejvíz v Koutech nad Desnou se zúčastnilo 28 prvosledových hlídek ze 14 krajů, dále dvě prvosledové hlídky cizinecké policie a také prvosledové hlídky ze zahraničí, a to Polska, Německa a Slovenska.

Policisté absolvovali celkem 10 úkolů, kdy 8 z nich bylo denních a dva  byly noční. Každý úkol se odehrával na jiném místě a vždy se jednalo o situace, které již v minulosti  museli jiní kolegové řešit. 

Rozárka: Hlídka policistů byla přivolána ženou k domu své sousedky, která několik dní neotevírá a nevychází. Při příjezdu na místo měli policisté zjistit, že žena trpí laktační psychózou a své novorozené dítě zabila a schovala.

Akvabelo: Policisté po dobu 2 minut prováděli resuscitaci na cvičné figuríně.

Zuzana: Při tomto úkolu měli policisté za úkol zachránit tonoucího. Háček byl v tom, že před samotnou záchranou si měli všimnout spadlých elektrických drátů a tedy, že jim hrozí nebezpečí v případě, že skočí do vody.

Kateřina: Policisté při příjezdu k diskotéce zjistili, že jeden z návštěvníků diskotéky pobodal člena ochranky. Úkolem bylo poskytnout první pomoc zraněnému a následně dle popisu najít nebezpečného pachatele, který byl ozbrojen.  Aby to neměli tak jednoduché, museli si také poradit se ženou, která na ně tasí zbraň, to vše za přítomnosti několika dalších hostů v místnosti s hlasitou hudbou.

Dětský den: V tomto úkolu si policisté prověřili své řidičské schopnosti.

Hermína: Policisté byli přivolání na domácí násilí, kdy při příchodu do vnitřních prostor zahlídnou zjevně těhotnou ženu, která je pod vlivem omamných a psychotropních látek a vrhá se na zasahujícího záchranáře s nožem.

Švestka: Policisté dorazili do objektu obývaného lidmi bez domova. Postupně měli zjistit, že se ve vnitřních prostorách nachází pachatel, který nožem bodl svého kamaráda. Dále se v objektu nacházel další těžce zraněný muž, který požil chemikálie.

Svatojánská muška: Při příjezdu k dopravní nehodě museli policisté pomocí indicií přijít na to, že se ve vozidle nacházeli nebezpečné radioaktivní látky, dále vyřešit situaci, jak poskytnou řidiči první pomoc a jak správně zajistit místo události.

NOC-Mařenka: Policisté dorazili k ubytovně, kde se v okně v 1. patře nacházela mladá žena s malým dítětem v náručí a chtěla spáchat sebevraždu. Úkolem policistů bylo navázat komunikaci a zahájit krizové vyjednávání. 

NOC-Buňka: V rámci nočního úkolu policisté absolvovali trasu lesem ve špatně dostupném terénu a za pomocí předem daných GPS souřadnic se museli postupně hlásit.

,,Všechny týmy zákeřné úkoly zvládly a situace řešily s vysokou mírou profesionality a nasazením. Vyhrát může ovšem pouze jeden. Dovolím si ovšem poděkovat všem a velmi si vážím přístupu kolegů k soutěžnímu klání. Měl jsem možnost vidět zkušenosti, vědomosti, znalosti a píli všech soutěžících,´´  dodal plk. Petr Sehnoutka ředitel služby pořádkové policie.

Vítězem se stala prvosledová hlídka z Jihomoravského kraje, konkrétně ze Speciální pořádkové jednotky Brno. Na druhém místě se umístila hlídka PMJ Praha a na třetím pak OHS ÚO Příbram.

Všem umístěným gratulujeme a děkujeme všem hlídkám za maximální nasazení!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…