Policie ČR: Speciální pořádková jednotka opět prokázala své kvality ve vodním záchranářství

26.06.2016 20:41

Fantastické první místo obsadila Speciální pořádková jednotka PČR Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje v soutěži ve vodním záchranářství, která se konala na vodním díle Slezská Harta, v blízkosti soutoku řeky Moravice a Černého potoka.

Policie ČR: Speciální pořádková jednotka opět prokázala své kvality ve vodním záchranářství
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Tato prestižní soutěž se konala již po osmnácté a organizátoři akce ani letos soutěžícím nijak neusnadnili boj o vítězství. V osmi velmi náročných disciplínách museli prokázat nejen fyzickou připravenost, ale také umění zvládání techniky jízdy s motorovým člunem a v neposlední řadě také znalosti a dovednosti z oboru zdravotnictví, a to s časovou dotací padesáti minut.

Akce se letos zúčastnilo celkem dvaadvacet týmů z celé České republiky a také Polska. Své sily zde poměřili nejen policisté, ale také vybraní zástupci z řad Hasičského záchranného sboru.

Začátek soutěže byl odstartován skokem do chladné vody Slezské Harty a uplaváním několika desítek metrů ke člunu. Zde na soutěžící čekal první úkol v podobě záchrany tonoucího z vody, u kterého bylo nutno provést resuscitaci. Následoval hod záchrannou pomůckou na cíl a technika jízdy s motorovým člunem, se kterým soutěžící prováděli slalom, couvání a otáčení se v simulované garáži. Nově zařazenou disciplínou pak bylo zvládnutí lezecké techniky. Poté soutěžící prokazovali své znalosti a dovednosti v oboru zdravotnictví, kdy zraněnému poskytli první pomoc včetně jeho transportu a předání zdravotnické záchranné službě k následnému ošetření. Poslední úkol v sobě skrýval záchranu tonoucího pomoci jeho tažení ke břehu, kde byla časomíra zastavena.

Gratulace a uznání patří také stříbrným medailistům, loňským vítězům, a to čtyřčlennému týmu Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Karviné. Bronzový stupínek obsadil Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Nový Jičín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …