Policie ČR: Zákeřnost zlodějů je nevyzpytatelná

12.06.2017 19:47

Kriminalistům ze Slaného se podařilo v průběhu dvou dnů objasnit loupežné přepadení a dopadnout oba pachatele, kteří použili při trestné činnosti fyzický útok na poškozenou ženu, která byla zdravotně hendikepována a měla na sobě krční límec.

Policie ČR: Zákeřnost zlodějů je nevyzpytatelná
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Jen několik minut po třetí hodině nedělního rána 4. června 2017 zaútočila dvojice muž a žena na poškozenou dvaatřicetiletou ženu ve Štechově ulici ve Slaném. Násilnický pár si vybral ke svému loupežnému přepadení jako oběť ženu na cestě mezi místním barem a restaurací. Bez ohledu na zraněnou ženu ji útočník udeřil do hlavy, ačkoliv měla viditelně límec na krční páteř. Při tomto fyzickém útoku využil dané situace a vytrhl ženě z ruky telefon a dal se na útěk. Následkem tohoto nečekaného fyzického jednání narazila žena do zdi budovy a v tomto okamžiku, kdy byla otřesena k ní přistoupila pachatelka, která se jí po celou dobu snažila strhnout příruční zavazadlo. Vzhledem k tomu, že si poškozená žena svůj majetek ubránila, utekla podezřelá žena z nepořízenou pryč směrem do ulice Pod Ungeltem za útočícím mužem.

Na základě operativní činnosti a za pomoci kamerového systému se podařilo kriminalistům během krátké doby tuto podezřelou dvojici zadržet. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že oba podezřelí z trestného činu loupeže páchaného formou spolupachatelství jsou v současné době v podmíněném trestu. Dále se kriminalistům podařilo vypátrat i odcizený mobilní telefon poškozené.

Kriminalisté třiačtyřicetiletého muže z okresu Kolín obvinili z trestného činu loupeže ve spolupachatelství. Obviněný má bohatou trestnou minulost a byl již v sedmnácti případech odsouzen. Na příkaz Okresního soudu v Kladně dne 8. června 2017 byl muž eskortován policejní hlídkou do vazební věznice v Praze. Ze stejného trestného činu je obviněna i devětadvacetiletá žena ze Slaného, která je prošetřována na svobodě. Za trestný čin loupeže formou spolupachatelství hrozí oběma obviněným maximální trest odnětí svobody ve výši 10 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…