Policie ČR: Zkontrolovali jsme celkem 4640 vozidel a odhalili 1072 prohřešků

13.02.2024 16:08 | Tisková zpráva

V sobotu proběhla napříč republikou speciální dopravně bezpečnostní akce, jejímž primárním cílem bylo zvýšit povědomí o rizicích, spojených s nedodržováním rychlostních limitů na silnicích, což patří k nejčastějším a závažným faktorům, vedoucím k dopravním nehodám.

Policie ČR: Zkontrolovali jsme celkem 4640 vozidel a odhalili 1072 prohřešků
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Během této akce jsme zkontrolovali celkem 4640 vozidel a odhalili 1072 prohřešků. V jedenácti případech museli policisté přistoupit k okamžitému zadržení řidičského průkazu, a to z důvodu překročení stanovené rychlosti v obci o více než 40 km/h a mimo obec o více než 50 km/h.

Z celkového počtu přestupků v 54 případech byli řidiči oznámeni místně příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Udělené pokuty za porušení předpisů v silničním provozu byly v celkové výši 2 026 300 korun.

Dopravně bezpečnostní akce tohoto charakteru jsou důležitou součástí snahy Policie České republiky o snižování počtu dopravních nehod. Zodpovědné jednání a dodržování stanovených rychlostních limitů může mít klíčový vliv na bezpečnost všech účastníků silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …