Policie ČR má dva nové generály

29.10.2016 21:02

Do hodnosti brigádního generála byl jmenován první náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek a ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje Oldřich Tomášek.

Policie ČR má dva nové generály
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Prezident republiky Miloš Zeman u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu jmenoval do generálských hodností prvního náměstka policejního prezidenta Martina Vondráška a ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje Oldřicha Tomáška. Jmenovaní si oba služební funkcionáři Policie České republiky převzali osobně přímo ve slavnostních prostorách Pražského hradu.

„Jmenování dvou policejních důstojníků do generálských hodností vnímám nejen jako uznání jejich dosavadního dlouholetého působení u sboru, ale také jako projev uznání a ocenění pro celou Policii České republiky, která v tomto roce slaví pětadvacáté výročí svého založení. Oběma kolegům přeji mnoho dalších úspěchů jak v profesním, tak i v osobním životě,“ uvedl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Prezident republiky jmenuje policisty, vojáky i hasiče do generálských hodností dvakrát ročně. Kromě 28. října se tak děje 8. května. V aktivní službě u Policie České republiky jsou počínaje dnešním dnem celkem čtyři důstojníci v generálských hodnostech, policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý a brigádní generálové Martin Vondrášek, Oldřich Tomášek a Jiří Komorous.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…