Policisté z cíleného pátrání do osmi hodin zadrželi člena organizované skupiny

03.12.2017 16:39

Dne 30. 11. 2017 provedli policisté Národní jednotky cíleného pátrání Policie České republiky (ENFAST) zadržení mezinárodně hledané osoby – cizince (34 let), na kterého vydaly italské justiční orgány evropský zatýkací rozkaz pro závažnou organizovanou trestnou činnost – skimmování platebních karet.

Policisté z cíleného pátrání do osmi hodin zadrželi člena organizované skupiny
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Zadržení bylo součástí mezinárodní policejní operace „NEPTUNE“ koordinované EUROPOLEM, na které spolupracovali policejní složky Bulharska, Itálie a České republiky a při které byli zadrženi čtyři podezřelí. Tři osoby byly zadrženy v Itálii, jedna v České republice. Desítky bankomatů byly zneužívány tím, že na ně byly umístěny skimmery, jako jsou čtečky magnetických pásů a mikrokamery. Blyo zadrženo více jak 50 padělaných kreditních karet a byly shromážděny důkazy o mnoha podvodných mezinárodních transakcích v hodnotě přesahující 50 000 Eur.

Policistům cíleného pátrání se podařilo podezřelého lokalizovat do 24 hodin poté, co obdrželi cestou SIRENE prvotní informace. K samotnému zadržení došlo přibližně osm hodin po vydání evropského zatýkacího rozkazu v Schengenském informačním systému. Cizince policisté zadrželi v pardubické společnosti, která se zabývá výrobou elektroniky.

Zadržený byl umístěn do policejní cely v Hradci Králové a o jeho vydání bude rozhodovat soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…