Poprvé k volbám? V Liberci jdou mladých naproti

09.10.2017 8:05

Vyznat se v programech, najít si své favority a zároveň volit zodpovědně? To je těžké i pro mnoho ostřílených voličů, natož pak pro ty, kteří jdou k volebním urnám poprvé.

Poprvé k volbám? V Liberci jdou mladých naproti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

A právě pro ně připravili zástupci Parlamentu mladých v Liberci při DDM Větrník jedinečnou možnost pohovořit s lídry 11 kandidátek v Libereckém kraji. Diskutovat může každý, a to ve středu 11. 10. 2017 od 16:30 do 18:20 ve V-klubu. Debatu bude řídit zkušená pedagožka Alena Čechová. Hostem bude i Dr. Jan Šolc.

„Rádi bychom usnadnili prvovoličům rozhodování při nadcházejících volbách do poslanecké sněmovny. Také chceme probudit u mladých lidí zájem o politiku.“ vysvětlují organizátoři debaty. Už během studentských voleb, které proběhly v minulém týdnu, se členové Parlamentu mladých snažili sbírat dotazy od spolužáků, aby se debata nesla v „mladém“ duchu.

Debata je podpořena v rámci akce Na72hodin.cz, která se zaměřuje na podporu občanských iniciativ a aktivit podporující aktivní občanství v Liberci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…