Poslanci rozhodli, že v Kolegiu NKÚ zasedne Jan Stárek

31.05.2015 14:51

Kolegium Nejvyššího kontrolního úřadu je opět kompletní. Poslanci v pátek 22. 5. 2015 v tajné volbě zvolili jeho členem Ing. Jana Stárka. Odevzdáno bylo 152 hlasovacích lístků a Stárek získal 91 hlasů. Jan Stárek musí ještě složit slib do rukou předsedy Poslanecké sněmovny.

Poslanci rozhodli, že v Kolegiu NKÚ zasedne Jan Stárek
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

„Jsem rád, že se Poslanecká sněmovna rozhodla Jana Stárka podpořit. Moje nominace dosud pocházely z prostředí akademické sféry, vysokého podnikového managementu i zevnitř úřadu. Jan Stárek jakožto bývalý policista věnující se hospodářské kriminalitě vhodně doplní skladbu Kolegia NKÚ, v rámci které se snažím o maximální pestrost a zastoupení nejrůznějších úhlů pohledu i zkušeností s hospodařením státu,“ uvedl prezident NKÚ Miloslav Kala.

Čtyřiapadesátiletý Stárek vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze a poté absolvoval postgraduální studium ekonomiky zemědělství na téže škole. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let pracoval na různých pozicích převážně ekonomického charakteru v Zemědělském podniku. Od roku 1992 do roku 2001 pracoval u Policie ČR. Věnoval se jako operativní pracovník obecné a posléze hospodářské kriminalitě a také zavádění informačních systémů Policie ČR. Dosáhl hodnosti majora. V letech 2002 až 2006 působil jako člen kontrolního výboru zastupitelstva města Sušice. Od roku 2001 do současnosti se jako osoba samostatně výdělečně činná věnoval spolupráci se společnostmi poskytujícími služby v oblasti facility managementu, a to zejména v Plzeňském kraji a v Praze.

Jan Stárek pochází ze Sušice, je ženatý a má dvě dcery. Je řadovým členem ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…