Poslanci rozhodli, že v Kolegiu NKÚ zasedne Jan Stárek

31.05.2015 14:51

Kolegium Nejvyššího kontrolního úřadu je opět kompletní. Poslanci v pátek 22. 5. 2015 v tajné volbě zvolili jeho členem Ing. Jana Stárka. Odevzdáno bylo 152 hlasovacích lístků a Stárek získal 91 hlasů. Jan Stárek musí ještě složit slib do rukou předsedy Poslanecké sněmovny.

Poslanci rozhodli, že v Kolegiu NKÚ zasedne Jan Stárek
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

„Jsem rád, že se Poslanecká sněmovna rozhodla Jana Stárka podpořit. Moje nominace dosud pocházely z prostředí akademické sféry, vysokého podnikového managementu i zevnitř úřadu. Jan Stárek jakožto bývalý policista věnující se hospodářské kriminalitě vhodně doplní skladbu Kolegia NKÚ, v rámci které se snažím o maximální pestrost a zastoupení nejrůznějších úhlů pohledu i zkušeností s hospodařením státu,“ uvedl prezident NKÚ Miloslav Kala.

Čtyřiapadesátiletý Stárek vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze a poté absolvoval postgraduální studium ekonomiky zemědělství na téže škole. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let pracoval na různých pozicích převážně ekonomického charakteru v Zemědělském podniku. Od roku 1992 do roku 2001 pracoval u Policie ČR. Věnoval se jako operativní pracovník obecné a posléze hospodářské kriminalitě a také zavádění informačních systémů Policie ČR. Dosáhl hodnosti majora. V letech 2002 až 2006 působil jako člen kontrolního výboru zastupitelstva města Sušice. Od roku 2001 do současnosti se jako osoba samostatně výdělečně činná věnoval spolupráci se společnostmi poskytujícími služby v oblasti facility managementu, a to zejména v Plzeňském kraji a v Praze.

Jan Stárek pochází ze Sušice, je ženatý a má dvě dcery. Je řadovým členem ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…