Povodí Moravy: Hráz přehrady Boskovice je opět přístupná

25.06.2020 10:57

Hráz přehrady Boskovice získala po své rekonstrukci kolaudační souhlas a opět je již možný přístup veřejnosti (pouze pro pěší) přes hráz vodárenské nádrže.

Povodí Moravy: Hráz přehrady Boskovice je opět přístupná
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Povodí Moravy, s.p. informuje, že byl vydán Kolaudační souhlas na stavbu s názvem „VD Boskovice – rekonstrukce, zvýšení bezpečnosti VD za povodni“, který je dokladem o povoleném účelu užívání stavby. Z toho vyplývá, že již je možný přístup veřejnosti (pouze pro pěší) přes hráz vodárenské nádrže Boskovice.

Upozorňujeme však, že veřejnost je povinna se řídit „Provozním řádem“, který je přístupný na informativní tabuli u domku hrázného před korunou hráze a je nedílnou součástí dohody o podmínkách průchodu přes korunu vodního díla. Vstup na hráz, resp. průchodu přes korunu hráze, je možný pouze v časovém období: duben – říjen kalendářního roku v době od 8.00 do 18.00, listopad – březen kalendářního roku v době od 9.00 do 15.00.

Vstupující osoby musí dbát zvýšené opatrnosti. Vstup se psy je povolen pouze pro psy vedené na vodítku. Pohyb cyklistů a motorových vozidel je zakázán s výjimkou vozidel údržby a úklidové techniky. Průjezd přes hráz je cyklistům zakázán, vstup s kolem je povolen pouze tehdy, pokud bude kolo vedeno. Dále je nutné zmínit důraz na udržování čistoty a pořádku, jelikož cesta prochází ochranným pásmem vodárenské nádrže. Kontrolu nad dodržováním provozního řádu provádí zaměstnanci Povodí Moravy, s.p., ve spolupráci s Městskou policií Boskovice a Městským úřadem Boskovice, odborem kanceláře tajemníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…