Povodí Moravy: Vzdělávat se nyní můžeme i na vodě

06.06.2015 8:30

Od letošního června se mohou studenti environmentálních předmětů vzdělávat přímo na vodě Baťova kanálu. Sloužit jim k tomu bude nová edukační loď, kterou pořídilo Povodí Moravy, s.p. ve spolupráci se slovenským partnerem – Stredoeurópskou vysokou školou v Skalici. Celokajutová loď o délce 11 m je poháněna benzínovým motorem a pojme celkem 12 osob.

Povodí Moravy: Vzdělávat se nyní můžeme i na vodě
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Loď, pojmenovaná po slavném učiteli národů Jan Ámos, bude kotvit ve Veselí nad Moravou a poslouží nejen studentům ze Stredoeurópské vysoké školy v Skalici, ale také zájemcům z dalších univerzit. Její největší využití se předpokládá v období letních prázdnin pro potřeby tzv. dětské univerzity anebo naopak pro studenty univerzity třetího věku. Kromě toho bude loď využita jako místo setkávání pro vodohospodáře, zástupce obcí, neziskových organizací a sdružení z obou stran Česko – Slovenské hranice.

Vodní toky, které jsou v podvědomí lidí vnímány jako dělící hranice, se díky projektu stanou jednotícím prvkem, místem společného zájmu, poznání a vzdělávání.

Celý projekt „Edukační loď“ byl realizován z Fondu mikroprojektů Operačního programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – 2013 a byl kofinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Dalším společným projektem České a Slovenské republiky je projekt „Plavba a krajina“, který je zaměřen na rozvoj cesty Baťova kanálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…