Povodí Odry: Seminář „Opatření proti povodním a velké opravy a rekonstrukce vodních děl“

22.02.2015 19:34

Ve čtvrtek 5. února 2015 proběhl v zasedací místnosti Zastupitelstva Moravskoslezského kraje seminář, věnovaný připravovaným protipovodňovým opatřením a velkým opravám a rekonstrukcím na vodních dílech a vodních tocích v povodí Odry.

Povodí Odry: Seminář „Opatření proti povodním a velké opravy a rekonstrukce vodních děl“
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

Seminář zorganizoval státní podnik Povodí Odry a pozval starosty měst a obcí na jejichž území se představované stavební práce budou odehrávat a také zástupce příslušných stavebních a vodoprávních úřadů. Semináře se zúčastnil kromě generálního ředitele státního podniku Povodí Odry Ing. Jiřího Pagáče také ministr zemědělství ČR Marian Jurečka, jeho náměstek pro úsek vodního hospodářství Aleš Kendík a hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, kteří v diskusi zodpověděli dotazy přítomných.

Hlavní náplní semináře bylo seznámit zástupce měst a obcí a příslušných úřadů s připravovanými investičními stavbami ke zvýšení povodňové ochrany včetně „Opatření na horním toku řeky Opavy“ včetně přehrady v Nových Heřminovech a dalších investic, ale také s přípravou velkých oprav a rekonstrukcí stávajících vodních děl tak, aby představitelé samospráv získali informace o současném i budoucím dění v této oblasti na území jejich obcí.

Základní informace poskytli pracovníci Povodí Odry formou prezentace jednotlivých staveb, jejichž investorem je státní podnik Povodí Odry. Program semináře i úplná představená prezentace je k dispozici na webových stránkách státního podniku Povodí Odry www.pod.cz v oddíle „Pro média“ pod únorovým datem roku 2015.

Podle hojné účasti pozvaných a jejich souhlasných reakcí i četných dotazů lze soudit, že seminář se setkal s příznivým ohlasem a splnil svůj informační účel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…