Povodí Odry zahájilo udržovací práce na Bajcůvce v Bohumíně

28.11.2014 14:17

Udržovací práce na vodním toku Bajcůvka v Bohumíně – konkrétně odtěžení sedimentů v km 3,595–4,796 – zahájil v těchto dnech státní podnik Povodí Odry.

Povodí Odry zahájilo udržovací práce na Bajcůvce v Bohumíně
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

Náklady na stavební část celé akce představují zhruba 600 tisíc Kč. Náklady na likvidaci nebezpečných odpadů budou stanoveny na základě výsledků chemických rozborů a dle domluvy při projednávání povolení uvedených prací budou hrazeny z prostředků města Bohumína. Práce budou ukončeny v květnu 2015.

„Udržovací práce upravují spádové poměry vodního toku, zlepšují průtočnost koryta, jeho provzdušnění a fyzikálněchemické vlastnosti vody. Součástí stavby je také odstranění komunálního odpadu z koryta a pomístní opravy podélného opevnění. Udržovací práce jsou řádně projednány a povoleny  Městským úřadem Bohumín,“ vysvětluje Leoš Kessler ze závodu 2 Frýdek-Místek státního podniku Povodí Odry a dodává: „Vzhledem k umístění stavby pod ŽDB byly provedeny rozbory sedimentů, které potvrdily přítomnost organických látek v různém stupni rozkladu a překročení limitních hodnot těžkých kovů.“ Udržovací práce probíhají v zimním období kvůli  eliminaci prašnosti a zápachu. Vytěžené nánosy budou umístěny na mezideponii a po odvodnění – nejdříve na jaře příštího roku – budou dle aktuálních rozborů zlikvidovány nebo uloženy na skládce nebezpečných odpadů. Na základě výsledků chemických rozborů pak budou stanoveny i náklady na likvidaci nebezpečných odpadů. Ty budou hrazeny z prostředků města Bohumína, jak bylo dohodnuto při projednávání povolení uvedených prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…