Povodí Vltavy přepraví zdarma plavidla z vodni nádrže Orlík a prodlouží proplavování přes Kamýk a Slapy

22.09.2017 18:10

Povodí Vltavy, státní podnik, zajistí ve dnech 14. a 15. října 2017 přistavení jeřábu na hrázi vodního díla Orlík, který umožní transport lodí z vody na sucho, a to od 8:00 do 12:00 a od 12:30 do 17:30 hodin.

Povodí Vltavy přepraví zdarma plavidla z vodni nádrže Orlík a prodlouží proplavování přes Kamýk a Slapy
Foto: Youtube.com
Popisek: Orlická přehrada je součástí Vltavské kaskády

Přeprava se bude týkat plavidel o hmotnosti do 3,5 tuny a o rozměrech do 3 m šířky a do 8,5 m délky. Státní podnik Povodí Vltavy tuto bezplatnou službu organizuje nad rámec svých povinností správce vodního díla, aby usnadnil majitelům či provozovatelům odvoz jejich lodí ve chvíli, kdy je hladina v důsledku sucha na mimořádně nízké úrovni. V současné chvíli nepředpovídá Český hydrometeorologický ústav výrazné zlepšení hydrologické situace, které by nepříznivý vývoj hladiny změnily ještě před ukončením plavební sezóny.

Zájemci o transport lodi zašlou závazné přihlášení na centrální vodohospodářský dispečink Povodí Vltavy, a to na emailovou adresu dispecink@pvl.cz. Závazné vyjádření zájmu o vytažení plavidla musí obsahovat tyto údaje: jméno a příjmení, typ plavidla, kontakt (telefon, e-mail). Případné telefonické dotazy zodpoví centrální vodohospodářský dispečink na tel. číslech 257 329 425 nebo 724 067 719.

Definitivní rozhodnutí o zajištění této služby učiní státní podnik podle počtu závazných přihlášek doručených do 6. října 2017. Upozorňujeme, že tato služba zajistí pouze vyzvednutí lodí z vody pomocí jeřábu a bez možnosti demontáže stěžně. Další transport a odvoz lodí z hráze vodního díla Orlík si zajistí sami majitelé plavidel. Skladování lodí v tomto místě nebude umožněno.
Bližší informace a pokyny pro vůdce transportovaných plavidel budou sděleny před vytažením v dostatečném časovém předstihu.

Povodí Vltavy, státní podnik, zároveň oznamuje, že proplavování plavidel přes vodní díla Kamýk a Slapy, bude vzhledem k příznivé hydrologické a provozní situaci v letošním roce možná až do pondělí 2. října 2017.

Konkrétně bude přeprava plavidel přes plavební komoru Kamýk probíhat do 2. října 2017 do 18.00 hodin, a na vleku vodního díla Slapy do 2. října 2017, rovněž do 18.00 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…