Pozemkům z budoucí trasy dálnice nalezl ÚZSVM neznámého spoluvlastníka

05.12.2022 22:54 | Tisková zpráva

Trutnov požádal místní ÚZSVM o pomoc při dohledání neznámého spoluvlastníka pozemků. Ty leží na trase, kudy má vést dálnice D11 do Polska.

Pozemkům z budoucí trasy dálnice nalezl ÚZSVM neznámého spoluvlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM proto začal šetřit, kdo spoluvlastní hned pět podílů na potřebných pozemcích. Jejich celková výměra je 2 406 m2 a leží v Lamperticích v místech, kde je plánovaná výstavba dálnice do Polska.

Úřad prověřil doklady z katastru, archivy a zažádal i o osobní informace z evidence obyvatel Ministerstva vnitra. Z doložených informací se zjistilo, že daná osoba se v minulosti odstěhovala na Slovensko a tam v roce 1974 zemřela. Trutnovský ÚZSVM poté podal návrh na projednání dodatečného dědictví. V něm bylo soudem rozhodnuto, že majitelem se stal dědic původního nedostatečně identifikovaného vlastníka. S nimi může nyní Trutnov začít jednat o prodeji.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Nemovitosti s nedostatečně identifikovatelným vlastníkem – jedná se o nemovitosti, u kterých v katastru nemovitostí není dostatečně určitě uveden jejich vlastník. Zejména to jsou případy, kdy nemovitost vedená v katastru nemovitostí nemá zapsaného žádného vlastníka (tj. není zapsána na žádný list vlastnictví) a dále nemovitosti vlastníků, kteří v katastru nemovitostí uvedeni sice jsou, ale zápis neumožňuje jejich dostatečnou identifikaci.

Seznam tzv. nedostatečně identifikovatelných vlastníků zveřejňuje ÚZSVM na svých webových stránkách. Obsahuje údaje o 240 tisících nemovitostech, z toho je 230 tisíc pozemků a 8,5 tisíce staveb. Nedostatečně identifikovaných fyzických osob se v něm nachází zhruba 160 tisíc a přibližně 1 600 právnických osob. Kolem 11 tisíc položek je zapsáno na zcela neznámé vlastníky. Další informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…