REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA – VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA autorky Petry Pospěchové poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky. Autorka vás provede Valašskem, Slováckem, Brnem, Hanou, Slezskem, Podkrkonoším, Horáckem, Polabím, Prahou, jižními Čechami, Šumavou, Chodskem a Sudety (Kuchařka začíná na východě republiky, kde tradice, včetně těch gastronomických, zůstávají dodnes živé. V dalších kapitolách se čtenář postupně dostává dál a dál na západ, až k německé hranici.) Regionální kuchařka, obsahující recepty slavné i skoro zapomenuté, by neměla chybět v žádné kuchařské knihovně.
Foto:
Archiv
Popisek: Mouka
reklama
Jihočeské noky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské polévky – kyselo a hladká ančka, valašský skopový guláš, chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka… regionální pokrmy mají stovky chutí a vůní. V této knize najdete proslulé recepty s tradicí i návody na jídla skoro zapomenutá. Kuchařka je přehledně rozdělena podle regionů a z každého nabízí nejslavnější polévky, sladkosti, slavnostní chody i ochutnávku každodenního jídelníčku.
Jsem jedině pro, ale uvědomujete si, že právě zdravou stranu si čím dál víc lidí nemůže dovolit? Vždyť už teď řada rodičů nemá ani peníze na školní obědy, a jestli by byli kvalitnější, což jsem pro, asi by byli i dražší, a tím pádem na ně nebude mít ještě víc lidí. Nebo máte snad řešení? Jaké?
Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
O tuto odpověď jste již vyjádřil(a) zájem. Děkujeme.