Poznejte všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

24.10.2013 9:37 | Zprávy

REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA – VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA autorky Petry Pospěchové poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky. Autorka vás provede Valašskem, Slováckem, Brnem, Hanou, Slezskem, Podkrkonoším, Horáckem, Polabím, Prahou, jižními Čechami, Šumavou, Chodskem a Sudety (Kuchařka začíná na východě republiky, kde tradice, včetně těch gastronomických, zůstávají dodnes živé. V dalších kapitolách se čtenář postupně dostává dál a dál na západ, až k německé hranici.) Regionální kuchařka, obsahující recepty slavné i skoro zapomenuté, by neměla chybět v žádné kuchařské knihovně.

Poznejte všechny chutě Čech, Moravy a Slezska
Foto: Archiv
Popisek: Mouka

Jihočeské noky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské polévky – kyselo a hladká ančka, valašský skopový guláš, chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka… regionální pokrmy mají stovky chutí a vůní. V této knize najdete proslulé recepty s tradicí i návody na jídla skoro zapomenutá. Kuchařka je přehledně rozdělena podle regionů a z každého nabízí nejslavnější polévky, sladkosti, slavnostní chody i ochutnávku každodenního jídelníčku.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Článek obsahuje štítky

potraviny

autor: Tisková zpráva

style="min-height:300px;"> reklama
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2024

22:42 Česká pošta: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2024

Zpráva o udržitelném rozvoji České pošty za rok 2024 přináší informace o našem přístupu k životnímu …