Pracovníci z NP Bavorský les byli „na zkušené“ na Šumavě

19.11.2015 10:16

Více než čtyřicet lidí, kteří pracují v informačních střediscích a střediscích environmentální výchovy Národního parku Bavorský les, minulý týden navštívili informační střediska a střediska environmentální výchovy Správy Národního parku Šumava.

Pracovníci z NP Bavorský les byli „na zkušené“ na Šumavě
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

„Tohle setkání bylo jedním z prvních v tak velkém rozsahu. Celkem jedenačtyřicet našich německých kolegů poznalo například Informační střediska Stožec, Svinná Lada, Kvilda, nebo středisko environmentálního vzdělávání ve Stožci, na Horské Kvidlě a v Kašperských Horách. Součástí programu byla také návštěva nově otevřených návštěvnických center Srní a Kvilda. Mnozí z nich přitom byli v těchto zařízeních vůbec poprvé,“ říká mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák.

Tyto pracovní návštěvy jsou přitom velmi důležité, hlavně pro vzájemnou informovanost, seznámení se s prostředím u svých sousedů tak, aby pracovníci informačních středisek mohli plnohodnotně informovat návštěvníky svých území o turistických cílech v obou národních parcích.

„Měl jsem velmi pozitivní odezvu od mých spolupracovníků, že tato exkurze byla pro ně nesmírně cenná. V našich informačních centrech se totiž především němečtí turisté zajímají i o Národní park Šumava a naši lidé jim díky těmto pracovním exkurzím mohou poskytnout plnohodnotné informace,“ hodnotí spolupráci vedoucí odboru Návštěvnická centra a environmentální výchova NP Bavorský Les Josef Wanninger.

„Jsme velmi nadšeni z lásky k detailu, k přírodním materiálům, dřevěným didaktickým pomůckám, které jsme našli na infocentrech Národního parku Šumava, které jednoduchým způsobem zprostředkovávají návštěvníkům přírodu. Těšíme se na naši aktivní spolupráci, například v nově vznikající lesní dílně,“ doplňuje vedoucí oddělení Environmentální výchovy NP Bavorský Les Lukas Laux.

Spolupráce s Národním parkem Bavorský les v oblasti environmentální výchovy, přitom není úplně nová, ale má už velice dlouhou historii.

„Díky této činnosti vznikl například Areál lesních her ve Stožci, množství didaktických materiálů, jedinečný materiál Příručka ekologické výchovy a lesní pedagogiky a množství dalších společných projektů v oblasti vzdělávání. Proto je vynikající, že se tato spolupráce rozšiřuje také do oblasti informačních středisek, které jsou pro společnou propagaci stěžejními zařízeními v regionu," říká Martina Kučerová, vedoucí IS a SEV.

Pracovníci informačních středisek a středisek environmentální výchovy Správy NP Šumava navštíví kolegy v Bavorském lese příští rok na jaře.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…