Pražany seznámí se změnami v dopravě informační tramvaj

31.08.2012 15:00

Ve dnech 3. a 4. září vyjede v Praze speciální tramvaj, ve které cestující získají informace o všech změnách v pražské hromadné dopravě. Přímo ve voze budou přítomni zástupci ROPIDu, Dopravního podniku hlavního města Prahy i zástupci magistrátu.

Pražany seznámí se změnami v dopravě informační tramvaj
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Součástí této speciální jízdy bude i unikátní rozhlasový přenos. Český rozhlas Regina bude prostřednictví IP technologie vysílat živé vstupy do svého pořadu dopravního zpravodajství Bezstarostná jízda.

Informační tramvaj pojede po oba dny vždy od 7 do 10 a od 15 do 19 hodin na trase: Smíchovské nádraží – Anděl – Palackého náměstí – Karlovo náměstí
I. P. Pavlova – Náměstí Míru – Čechovo náměstí a zpět. Tramvaj bude projíždět tuto trasu přibližně každou hodinu. Cestující budou na této lince přepravováni zdarma.

„Změny v pražské MHD jsou opravdu obrovské. Přemýšleli jsme jak oslovit nejen naše posluchače, ale i další Pražany a pomoci jim s orientací v novém systému. Jsem velmi rád, že hlavní město i organizátoři dopravy přijali náš nápad s informační tramvají. Požadavkem na vysílání z jedoucí tramvaje jsme naší technice pořádně zamotali hlavu. Ale podařilo se a unikátní vysílání bude,“ poznamenal šéfredaktor Českého rozhlasu Regina Karel Zajíc.

V tramvaji budou zároveň informátoři ROPIDu, kteří lidem pomohou odpovědět na jejich otázky a poradí jim kudy a jak nejlépe od 1. září cestovat. Tramvaj bude také plná informačních materiálů včetně map.

Regina je metropolitní stanicí Českého rozhlasu. Vysílá 24 hodin denně na frekvenci 92,6 FM. Ve svém vysílání se zaměřuje především na dopravní zpravodajství a informace z hlavního města. Hudební formát je složen především z největších hitů posledních třiceti let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…